Techniek, Wetenschap, WNT

Jacobsladder

Ieder jaar maak ik met de kinderen een jacobsladder. Ik laat bij de gamma, met mijn zaagpas, de blokjes mdf op maat zagen (5 bij 5 cm). Ik koop lint bij de action. Dan vraag ik hulpouders en maak steeds met 2 kinderen tegelijk een jacobsladder. Groot succes! De kinderen verbazen zich dat zij zelf zoiets magisch kunnen maken.

Jacobsladderpinterest

27332732_1541567239290151_2397033157808499343_n

 

Een gedachte over “Jacobsladder”

 1. Beste juf Liesbeth,
  Mijn naam is Henk Jacobs en omdat ik googelde op “Jacobsladder” kwam ik op je site terecht en las daar dat je af en toe met kinderen de leuke Jacobsladder maakt. (bericht van 11-02-2018 in “Crea”)
  Reden waarom ik naar de ladder zocht was een “toverboekje” dat mijn vader voor mij maakte en ik het voor mijn kinderen maakte en nu weer voor mijn kleinkinderen waar ik opnieuw erg veel plezier aan beleef.
  De relatie “Jacobsladder” en het boekje van mijn vader is het feit dat het boekje bestaat uit slechts 2 plankjes van de Jacobsladder die wel op dezelfde manier aan elkaar bevestigd worden. Je krijgt dan een boekje wat je op 2 manieren kunt openmaken. Als het voor je op tafel ligt, kun je het zowel aan de linkerzijde openslaan alsook aan de rechterzijde. Als je het aan de linkerzijde hebt opengemaakt en op de bandjes aan beide zijden bv. iets tekent of een stickertje plakt, zal dat verdwenen zijn als je het boekje weer dichtslaat en het vervolgens aan de rechterzijde openmaakt. Het is net of het is weggetoverd, vooral als je het boekje steeds in de hand hebt en het aan de andere kant veel stiekemer kunt openen. Uiteraard kun je het allemaal weer “terug toveren” door het boekje weer dicht te slaan en het opnieuw aan de andere zijde te openen. Het effect is geweldig en zelfs volwassene snappen niet wat ze zien.
  Goed, voor “het nageslacht” heb ik een Word bestandje gemaakt van hoe ik het nu maak met een handleiding en begeleidende foto’s. Als je die graag wilt hebben, moet je even reageren op mijn mail adres dan stuur ik het je met veel plezier op!
  Met vriendelijke groeten,
  Henk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s