Blok 1 rekenen, Getalbeelden, Rekencircuit, Rekenen

Getalbeelden

Ik begin in groep 3 direct met de opdracht dat kinderen niet 1 voor 1 mogen tellen,  maar in een keer het getal moeten overzien en opschrijven. Voor ik met de rekenlessen uit een boek start leer ik de kinderen op een speelse manier de cijfers 1 t/m 10 schrijven. Daarna bied ik pas een werkblad aan. Ik laat de kinderen ook niet tekenen,  zoals de methode het laat doen,  maar eerst de cijfers schrijven.  Verder laat ik de kinderen veel spelletjes spelen in een rekencircuit zodat ze het getalbeeld goed leren.

werkblad getalbeelden begin groep 3

Knipsel getalbeelden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s