Rekenen, Rekenspelletjes, splitsdiploma, Splitsen

Splitsdiploma

 

Bij ons op school kunnen de lln in groep 4 en 5 tafeldiploma halen. . Toen ik een gesprek had met een leerkracht uit groep 4 bleek dat zij ook nog bezig waren met automatiseren (niet memoriseren) van sommen tot 10. Dat vond ik zelf bij groep 3 horen. Om dit te oefenen bij kinderen hebben wij de splitshuizen en splitsdiploma in het leven geroepen.
Hoe werkt het. De lln gaan op school oefenen met het splitsen. Dat doen ze door te oefenen met splitshuizen (zie foto en andere blog op mijn website). Als ze geoefend hebben mogen ze per rijtje laten horen of zij het al beheersen. Op een deelcertificaat worden de rijtjes per keer beoordeeld. Blad vol dan krijgen ze een splitsdiploma. Dit klinkt erg zwaar voor groep 3 maar je moet dit meer zien als enthousiast maken om de splitsingen uit het hoofd te leren. Hebben ze allemaal diploma behaald dan komt de directeur diploma’s uit reiken. Ook de kinderen natuurlijk met deelcertificaat.

23632052_1457312887715587_4904452394785078162_o     Knipselsplitsdiploma

2 gedachten over “Splitsdiploma”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s