gpg, Kern 6, Veilig Leren Lezen

kern 6 gpg

Naast het tekenen van het ankerverhaal laat ik de kinderen een verhaal ook wel eens verwerken in een GPG (gedragspatronengrafiek). In een GPG geef je aan hoe de persoon in het verhaal zich voelt. Dat doe je door steeds een stip te zetten bij bepaalde punten. Ik gebruik b.v. de ankerplaten van Kern 6. Het verhaal gaat over een groepje dieren die wel/niet uit een ei komen en daardoor wel/niet in een park binnen mogen. Tijdens het vertellen moeten de kinderen heel goed luisteren ( begrijpend luisteren) hoe de dieren zich voelen. Na een stukje verhaal zetten de kinderen een stip boven het plaatje bij een de de 3 smilies. Vrolijk, gewoon of boos. Na het zetten van de stippen verbinden ze deze met een lijn. Als je later het verhaal terug vraagt kunnen ze aan de hand van de lijn precies vertellen hoe het verhaal verloopt (in het voorbeeld heb ik zo maar wat punten gezet). Dit kan je ook in coöperatieve werkvorm doen. Dan laat je na iedere plaat de kinderen even overleggen waar de stip zou moeten staan en mag ieder kind om de beurt de stip zetten en gelijk verbinden met vorige stip.

 

werkblad gpg kern 6 (1)

 

knipselgpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s