Uncategorized, woordenschat

Woordenschatlessen

Woordenschatlessen groep 3

Sinds een paar weken kijken wij tijdens de pauze www.dedagvandaag.nl.
De Dag Vandaag geeft leerlingen en leerkrachten het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt, komen verschillende onderwerpen aan bod. De digitale agenda is verrassend, gevarieerd en een dagelijks cadeautje voor de leerlingen. De onderwerpen die aangestipt worden zijn actueel of gaan over geschiedenis, aardrijkskunde, taal/lezen, wereldoriëntatie en andere educatieve onderwerpen. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs.

Op de eerste dag van de week kies ik een woord voor op de woordparaplu. Bij dat woord kies ik een foto en hang die bij het woord op. Op de 2e, 3e, 4e en 5e dag kies ik zoveel mogelijk 2e laags woorden. Ik kies de woorden zo dat de 5 woorden een samenhangend geheel worden. In het voorbeeld heb ik gekozen voor het woord park. Op de 2e dag heb ik het woord “aangelegd” gekozen en aan de kinderen uitgelegd dat een park wordt aangelegd. De 3e dag ging de uitzending over dat het verboden is om op je fiets te appen. Die dag het woord “verboden” gekozen. Op de 4e dag kwam het woord “weekend” erbij. Op de 5e en tevens laatste dag het woord “dromen”. Ik heb er van gemaakt: het park is aangelegd en je kan er in het weekend in wandelen, spelen of op een bankje dagdromen, maar het is verboden om in het park te slapen. Op deze manier krijgen de woorden betekenis en onthouden ze deze beter. De zin dagdromen op een bankje, heeft een leerling bedacht bij het woord “dromen”.Knipselparaplu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s