Uncategorized

Buitenles rekenen en voorvoegsels

Juf Liesbeth

Op de Ark hebben wij geregeld methodeloze dagen. Dan gaan de methodeboeken de kast in en geven wij les vanuit de leerlijn/doelen. Vooraf aan deze dagen gaan wij met elkaar de lessen voorbereiden. Inmiddels zijn wij daar gedreven in en geven dan ook op de “gewone” dagen geregeld een methodeloze les. Vandaag was het zo’n dag in de groepen 3. Bij Veilig Leren Lezen kwamen de voorvoegsels aan bod. Deze woorden gelamineerd en buiten hebben de kinderen deze les zich prima eigen gemaakt. Ieder kind kreeg een kaartje en ging daarmee op zoek naar iemand met wie een goed woord gevormd kon worden. Na VLL was rekenen aan de beurt. Getalkaarten 0 t/20 op het plein neergelegd en de kinderen sommen op kaartjes gegeven. Hierbij ook gedifferentieerd. Er waren best pittige sommen voor de betere rekenaars bij zoals 25 – 8 – 5 = Dus iedereen kwam aan bod. Super…

View original post 19 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s