dieren, groep 3, Groep 4, Kern 12, Schrijven, stelopdracht, Taal

Dieren informatieboek

Afgelopen week heb ik met de klas een boek gemaakt. Dat doe ik ieder jaar met groep 3. Zo hebben de kinderen een boek met verhalen over dieren en al hun klasgenootjes hebben eraan meegewerkt. Ieder kind krijgt zo’n boek mee naar huis. De kinderen zijn dus een illustrator maar ook een auteur. Trots als pauwen nemen ze het boek in ontvangst. Er zitten lange, maar ook korte verhalen bij. Op de 2e foto zie je onderaan illustrator staan. Op het blad van het verhaal staat onderaan auteur. De tekening maken ze rechtstreeks op het blad. De verhalen type ik letterlijk over op blad auteur. Printen en dan dubbelzijdig afdrukken. Dus goed opletten dat verhaal en tekening naast elkaar zitten. Als opdracht geef ik dat de kinderen moeten schrijven wat hun lievelingsdier is, wat hij eet, hoe hij eruit ziet en waar hij woont.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s