Uncategorized

Vriendjes van 10

Ik heb voor de kinderen vriendjes van 10 gelamineerd en uitgeknipt. Eerst kinderen op hun tafel zoveel mogelijk vriendjes van 10 laten maken. Daarna samen 9 -8-7-6-5-4-3-2-1 waarbij ze natuurlijk steeds meer kaartjes over hielden. Het rijtje werd steeds korter. Was goed om te “ervaren” dat als je een rijtje van bv samen 4 maakt je niets meer aan 5 6 7 8 9 10 hebt want dat is ‘meer’ dan 4.

Daarna tafels tegen elkaar en samen met je maatje vriendjes van 10 memory. En het prachtige gebeurde. 2 kinderen gingen, na het potje vriendjes van 10, samen 9 spelen. Zegt een jongetje….ik heb 10 en 1 en die haal ik van elkaar af want dat is ook 9 😄.

Ik heb achterop de kaartjes nummers gezet op volgorde van de namenlijst. Na afloop weer eigen kaartjes sorteren. Volgende week iedere dag herhalen. Zit het er gelijk goed in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s